Cum poti fi sters din Biroul de Credit in 2018?

Datele negative din baza de date iti pun probleme cand vrei sa iei un credit nou?

Procedura de stergere din Biroul de Credit este una juridica. Daca ai un motiv intemeiat, adica daca vrei sa iei un imprumut de nevoi personale, atunci merita incercata.

Cu toate acestea trebuie sa iei in considerare ca intreaga procedura poate dura de la cateva zile la cateva luni pentru ca sunt implicate mai multe parti.

Societatea juridica la care apelezi pentru stergerea din Biroul de Credit va incerca in primul rand sa ia legatura cu banca care te-a inclus in baza de date a rau platnicilor. In functie de raspunsul acesteia se va continua sau nu demersul juridic.

Poti afla si singur daca esti inscris pe lista cu restantieri completand o cerere tip pe care e nevoie sa o transmiti la adresa Biroului de Credit.

Prima solicitare nu te costa nimic si e bine sa stii care e situatia ta exacta in baza de date inainte de inceperea demersurilor de stergere.

De obicei orice institutie care ofera credite pe teritoriul Romaniei raporteaza intarzierile care au depasit 30 de zile. In baza de date se regaseste si suma restanta, daca aceasta nu a fost achitata pana in prezent.

In cazul in care bugetul nu iti permite sa apelezi la un avocat pentru stergerea din baza de date atunci te poti adresa direct printr-o formulare scrisa bancii care stii ca te-a inclus in Biroul de Credit, prin care sa le soliciti radierea pe motive intemeiate.

Banca va fi obligata sa iti raspunda iar daca raspunsul este negativ atunci vei vedea si motivele pentru care ai fost inclus in lista celor restantieri.

Inainte de a te inscrie in baza de date, banca este obligata sa iti trimita o instiintare in acest sens.

Daca nu ai primit nimic pe adresa de corespondenta inainte de a fi inclus in Biroul de Credit, atunci acesta este un motiv bun pentru care sa soliciti radierea.

Pe internet au aparut informatii conform carora costul unei stergeri prin apelarea la o societate juridica este de aproximativ 2000 lei.

Bineinteles ca acest cost difera de numarul de inregistrari din baza de date. Daca exista mai multe banci care te-au raportat la Biroul de Credit atunci si acest cost este mai mare.

Cine spune ca nu poti obtine insa un nou imprumut atunci cand ai istoric negativ cu siguranta se amageste.

Sunt atat de multe institutii nebancare care ofera bani persoanelor restantiere, conform produselor de creditare afisate pe internet, astfel incat ne intrebam daca se mai tine cont de scoring atunci cand se acorda aprobarea.

Pentru acoperirea oricaror riscuri, si institutiile nebancare au un cost mai mare la acordarea creditelor. Dobanda este acest cost la care ne referim pentru ca ea este mai mare decat la banci.

Dar daca ai istoric negativ care nu poate fi sters din Biroul de Credit poti apela la un imprumut pana la salariu cu dobanda 0. Acesta va trebui insa returnat conform datei scadente, in mod integral.

Exista mai multe ifn-uri care nu percep costuri clientilor noi atunci cand acestia vor returna banii potrivit contractului.

IFN-urile ofera in mod facil posibilitatea de a imprumuta o suma de bani multor persoane care au fost respinse la banca din conditii de eligibilitate.

Asa se face ca atat cei cu venit minim pe economie, cat si cei care au o sursa de venit de putin timp, adica nu au vechime, pot fi acceptati de un ifn.

La toate acestea se adauga faptul ca si cei restantieri se pot imprumuta in aceleasi conditii.

Daca doresti un credit de nevoi personale, inainte de a lua orice masura, te mai poti adresa inca o data bancilor, pentru ca si la acestea in ultimul timp conditiile sunt mult mai apropiate de clienti.

Conteaza numarul de zile pe care s-au inregistrat restante, cat si valoarea acestora, iar in functie de acesti factori raspunsul la fiecare banca poate fi diferit.

Poti primi aprobare chiar daca nu ai fost sters din Biroul de Credit. La banca sau la un IFN.

Nimeni nu respinge din start un dosar numai pe baza faptului ca esti inscris in Biroul de Credit. Se face o analiza si in functie de scoring poti primi sau nu aprobare.

Restantele din baza de date sunt inscrise in acest moment pe o perioada de patru ani. Fiindca orice intarziere, indiferent de valoare, se inregistreaza in aceasta baza de date, fiecare persoana cauta o solutie prin care sa fie radiata din Biroul de Credit.

Dupa cum am aratat, solutii exista, dar acestea cer si o implicare din partea persoanei in cauza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *